Cursus kleuren mengen

Deze cursus is voor iedereen die het mengen van kleuren nog niet (goed) beheerst. Goed kunnen mengen vergroot het plezier in het kleurencirkelschilderen. Als je inzichtelijker mengt kan je veel gemakkelijker doelgericht kleuren nabootsen en voorkomen dat je schilderij ongewenst grauw wordt. Op het moment dat kleuren mengen bijna geautomatiseerd verloopt, kan je bovendien meer aandacht besteden aan beeldende aspecten.

Je schildert tijdens deze cursus met je eigen schildermateriaal. Dat kan aquarelverf, acrylverf of een andere verf soort zijn. Voor deze cursus heb je witte verf nodig (tenzij je met aquarelverf schildert) en zes specifieke kant en klare kleuren nodig. Als je al schildert heb je hoogstwaarschijnlijk al een aantal van deze kleuren in je bezit.

Gedurende deze cursus leer je met inzicht mengen aan de hand van opdrachten. Sommige opdrachten geven ruimte aan je creativiteit, andere niet (b.v. een kleurencirkel maken en kleurenstaaltjes die dienen als naslagwerk). Gedurende deze cursus leer je ook om een uitgekiend palet te ontwikkelen waarin je kant en klare verfkleuren kiest omwille van het mengbereik, eigenschappen van de verf en persoonlijke voorkeuren (dit kunnen zowel tinten als thema’s zijn).

 Docent:  Leonie van Lare
 Dagdeel/ tijd:  Dinsdagochten van 9.30 uur tot 12.00 uur
 Cursusprijs:  € 90,- 
 Aantal deelnemers:   Minimaal 6 maximaal 12.