Aantal vrije plaatsen: vol
Beeldhouwen; Frank van der Loo
Maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Bij beeldhouwen in hout of steen bouw je niet op, maar haal je juist materiaal weg. Belangrijk daarbij is dat je gevoel krijgt voor materie en driedimensionaal inzicht. Om dit te ontwikkelen, werk je aan ruimtelijk inzicht, techniek en inspiratie b.v. via het maken van modellen in klei. Zo’n model kan vervolgens dienen als uitgangspunt voor een beeldhouwwerk in steen en/of hout. 

Je leert in elk geval het gereedschap hanteren en maakt kennis met de diverse materialen. Zo ontdek je bijvoorbeeld of je een voorkeur hebt voor speksteen, marmer, hardsteen, hout of klei.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Deze gemengde groepssamenstelling zorgt ervoor dat je ook van elkaar leert en door elkaar geïnspireerd raakt.

Contributie voor deelname aan een groep met docent bedraagt € 332,50  per verenigingsjaar.

Inschrijven voor deze groep is niet meer mogelijk. Je kunt kiezen voor de kennismakingscursus op dinsdagochtend ook van Frank van der Loo of een andere cursus of groep kiezen. Het is ook mogelijk om je op een wachtlijst te plaatsen. Stuur daarvoor een mailtje naar . Vermeld wel de groep waaraan je wilt deelnemen, je naam en je telefoonnummer.