Aantal vrije plaatsen: Vol

Tekenen/schilderen; Toon van Gisbergen
Dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

In deze cursus portret- en modeltekenen maken we eerst studies naar de waarneming. Er is veel aandacht voor het kijken en bestuderen van verhoudingen, anatomie, vorm en volume, beweging etc. De docent helpt je hierbij.

Daarna wordt er een periode op basis van de studies gewerkt, waarin we deze, met individuele begeleiding, uitwerken in een eigen techniek. Het belangrijke hierbij is dat de model- of portretstudies de basis vormen om de eigen creativiteit verder te brengen, waardoor iedere cursist een eigen stijl kan gaan ontwikkelen. Kleur, vorm en compositie krijgen hier nadruk.

De keuze van het materiaal en de techniek is vrij (pastelkrijt, potlood, houtskool, inkt, aquarel, acrylverf, gouache etc.) Daarnaast gaan we werken vanuit eigen projecten en projecten die de docent aandraagt. Het zijn gezellige avonden, waar veel geleerd wordt.

Deze cursus is bestemd voor zowel beginners als gevorderden.

Inschrijven voor deze groep is niet meer mogelijk. Je kunt kiezen voor een kennismakingscursus of een andere cursus of groep kiezen. Het is ook mogelijk om je op een wachtlijst te plaatsen. Stuur daarvoor een mailtje naar . Vermeld wel de groep waaraan je wilt deelnemen, je naam en je telefoonnummer.