Tekenen/schilderen; Guido de Pooter
Donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag willen (leren) tekenen en schilderen. In deze cursus proberen we ons geleidelijk vertrouwd te maken met de elementen waaruit een beeld in het platte vlak is opgebouwd: de beeldelementen.

Met regelmaat zullen opduiken: lijn, vlak, compositie, ruimte, ritme, contrast, toon en kleur. Niet in theorie maar in de praktijk. We werken gezamenlijk aan een thema. We kijken naar wat kunstenaars eerder maakten, maken schetsen in een boekje om te verkennen en gaan wat groter op papier of doek als je wilt.

We werken een aantal weken aan hetzelfde thema en het is nooit af.. het gaat om het proces en niet om dat ene meer of minder geslaagde resultaat. Binnen het thema is een grote mate van vrijheid in zienswijze en materiaalgebruik en het is vaak inspirerend om elkaars benadering te zien. Bepaalde aspecten komen gaandeweg aan bod.

We sluiten de cursus af met een hele zaterdag werken. Liefst buiten afhankelijk van de weersomstandigheden. Er is veel aandacht voor het veroveren van vrijheid in de manier waarop je kunt tekenen en schilderen.
Tijdens de eerste avond hebben we het over de benodigde materialen.

Contributie voor deelname aan een groep met docent bedraagt € 337,50  per verenigingsjaar.

Aantal vrije plaatsen: Geen

Inschrijven voor deze cursus is NIET meer mogelijk