Cursus tekenen en schilderen; Docent Leonie van Lare
Donderdagochtend van 9.45 tot 12.15 uur.

 

Deze cursus tekenen en schilderen is specifiek afgestemd op startende tekenaars en/of schilders. Dat neemt niet weg dat gevorderden ook welkom zijn.

In de cursus is veel aandacht voor beeldende aspecten zoals compositie, kleurgebruik, de suggestie van beweging, (atmosferische) perspectief of het verbeelden van emoties. Regelmatig zijn dergelijke vormgevingsaspecten het centrale onderwerp van een opdracht.

In de begeleiding wordt ingespeeld op door de cursisten gestelde leerdoelen en hun individuele interesses (bv voorkeuren voor welbepaalde thema’s, kunststromingen en technieken). Je mag zelf kiezen met welke materialen je werkt. Zo kan je begeleid worden in het schilderen met acryl- of aquarelverf of juist in het tekenen met bijvoorbeeld contékrijt.

In deze cursus werken we meestal a.d.h.v. opdrachten. De opdrachten zijn zo opgesteld dat onervaren tekenaars en schilders er mee aan de slag kunnen. Deelnemen aan de centrale opdracht is een keuze. Cursisten zijn vrij om iets anders te doen. Zo kan het dat een beginnend tekenaar of schilder zich liever focust op basistechnieken en vaardigheden of dat een ervaren cursist thuis een portret heeft opgezet en bij de uitvoering begeleiding wenst.

Contributie voor deelname aan een groep met docent bedraagt € 337,50

Aantal vrije plaatsen:Geen

Inschrijven voor deze cursus is NIET meer mogelijk

 

Het is ook mogelijk om eens kennis te maken in deze les.