Nieuwsbrief Atelier '78 november

Nieuwsbrief Atelier '78 november

‍Nieuwsbrief

 

 

 

28 januari 2023 ‍


Exposities en tentoonstellingen

Onderstaand bericht kwam bij Atelier'78 binnen. Een aanrader voor beeldhouwers en keramisten!

 

Beste leden, 

Na 6 jaar noeste arbeid stopt de Tilburgse kunstenaar Ton Naron met beeldhouwen. Hij heeft in die periode een collectie prachtige beelden gemaakt. Beelden uit verschillende hout- en steensoorten en in brons. 

'De bedoeling van de kunstenaar in al zijn werk is niet alleen om je uit te nodigen om te genieten van de verschillende materialen en vormen, maar om je aan te moedigen en te verleiden om een ​​hoger bewustzijnsniveau te bereiken als je in contact komt met de sculpturen. De stukken zijn ontstaan ​​uit een relatie tussen de ziel van de kunstenaar en de ziel van het materiaal dat van de aarde komt, wat resulteert in een prachtig huwelijk van vorm en hoogfrequente energie.'


Zijn werken zijn zeer inspirerend. Met name zijn Circle of Consciousness, een cirkel van 20 beelden, is indrukwekkend. Het is een 'oproep om verbindend te leven.'. Ton vertelt erover in dit filmpje.

Het werk mag gezien worden en het is een aanrader om zijn werk te gaan kijken en te ervaren in zijn atelier, waar een 50-tal van zijn creaties zijn opgesteld.


De expositie duurt tot 24 november en is op afspraak te bezoeken, of zonder afspraak tijdens het Open Atelier Weekend op zaterdag 12 en zondag 13 november. 

www.atriske.com
Ton Naron
Ateliers Tilburg, locatie Gershwin
Gershwinstraat 10
5012 AR Tilburg

 


‍Kunstmuseum Den Haag

Voor de wevers en schilders is de expositie in het Kunstmuseum Den Haag een aanrader.

 

Kunstmuseum Den Haag presenteert de eerste tentoonstelling in Nederland ooit over het leven en werk van Anni en Josef Albers. Dit beroemde kunstenaarskoppel heeft met hun kunst én inspirerende docentschap een niet te overschatten impact gehad op de ontwikkeling van de moderne kunst. 

Met meer dan 200 werken, waaronder textiel, schilderijen, grafiek, foto’s, meubels en tekeningen, laat de tentoonstelling zien hoe Anni Albers (1899 -1994) uitgroeit tot een ware pionier van de moderne textielkunst en Josef Albers (1888-1976) een artistieke ontwikkeling doormaakt die uitmondt in zijn wereldberoemde reeks Homage to the Square, een serie van ontelbaar veel kleurenstudies in een vierkant vlak.


‍Voor actuele informatie raadpleeg de website

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van Atelier '78. Klik hier ‍om je af te melden