Nieuwsbrief Atelier '78

Nieuwsbrief Atelier '78

‍Nieuwsbrief

 

 

 

28 januari 2023 ‍


‍Inhoud van deze nieuwsbrief


Beeld boetseren naar model

Opnieuw is de workshop model boetseren onderdeel van het aanbod van Atelier `78. De workshop bestrijkt dit jaar tien weken. Er wordt gestart met schetsen op papier onder leiding van docent Toon van Gisbergen. De lessen boetseren worden begeleid door docent Harm timmermans.
Het schetsen op papier is bedoeld om vormen te verkennen en zijn ondersteunend aan het beeld dat later wordt gemaakt. 

 

De workshop staat op de volgende data gepland:

Vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00u

  • 2, 9, 16 december 2022 
  • 13, 20, 27 januari 2023 
  • 3, 20, 27 februari 2023 
  • 3 maart 2023

 

Kosten € 116,50- , Exclusief materiaal. Leden van Atelier’78 betalen € 100,- Maximaal 12 deelnemers

De kosten voor het model zijn € 45,00. De modelkosten worden tijdens de workshop geint en zijn niet opgenomen in de workshop kosten!

Wil je inschrijven voor deze workshop zie: website


Clubsupport

Afgelopen week kwam het bericht dat Atelier’78 weer een bedrag krijgt van RABOclubsupport omdat er weer zoveel leden op ons gestemd hebben. Van dit bedrag € 433,67 kunnen we elk jaar iets aanschaffen voor de inrichting van onze ateliers.

Heel erg bedankt allemaal.

 


Blij met het succes van de expositie

We kunnen alleen maar trots zijn op en blij met de  235 kunstwerken die jullie voor de tweejaarlijkse tentoonstelling hebben gebracht:

  • 110 schilderijen en tekeningen,
  • 30 weef/textielwerken en  
  • 95 beelden en keramiek.  

Dat waren er nog nooit zoveel en met zo'n grote verscheidenheid en hoog creatief niveau.

Met al deze werken is in de week voor 1 oktober een prachtige expositie ingericht in onze 3 ateliers in het CC Jan van Besouw en door het hele gebouw. Alle bezoekers werden uitgenodigd om een route te volgen, waarbij van alles te zien was. Bezoekers waren positief over de werken en veel makers heel trots op hun resultaat. 

 

Veel dank aan de groep die deze expositie heeft voorbereid: Cor , Jacq, Ann , Karien  en Lucy. En natuurlijk aan iedereen die heeft meegeholpen met inrichten , opruimen en alle gastdames en - heren. Zonder al deze vrijwilligers zou zoiets nooit lukken.

 

Omdat de tentoonstelling goed bezocht is (meer dan 450 bezoekers)  was het  gezellig druk. Atelier’78 heeft op de expositiedagen aan Goirle en omgeving laten zien wat er allemaal mogelijk is en gemaakt wordt in onze groepen.

 

Zo’n grote tentoonstelling houden we om het jaar, dus we gaan nu beginnen aan onze kunstwerken voor de volgende  expositie in 2024!


‍Afscheid van Frank van der Loo

Op maandag 10 oktober heeft het bestuur en de beeldhouwgroep van de maandagochtend afscheid genomen van docent Frank van der Loo. Frank had al eerder aangegeven te willen stoppen, maar is toch nog een jaar gebleven. Daar willen we Frank voor bedanken. Frank is een enthousiaste en erg betrokken docent en we zijn hem als bestuur erg dankbaar voor zijn inzet. Het gaat je goed Frank en bedankt voor alles.

 


‍Nieuwe docent

Huib Fens is gestart als docent voor de beeldhouwgroep van maandagochtend. In een volgende nieuwsbrief zullen we nader kennis kunnen maken met Huib.


‍Voor actuele informatie raadpleeg de website

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van Atelier '78. Klik hier ‍om je af te melden