Nieuwsbrief december Atelier '78

Nieuwsbrief december Atelier '78

‍Nieuwsbrief

 

 

 

28 januari 2023 ‍


Kerstwens

Beste leden,

 

De vorige kerstwens er eens bijgepakt. Deze zou zondermeer ook voor dit jaar gebruikt kunnen worden.

Ook toen werden we door de Corona maatregelen beperkt in het samenkomen in de lessen en groepen.

Het is niet anders! 

 

Laten we echter positief vooruit kijken en we wensen jullie, je gezin en familie een fijne kerst en vooral een gezond en creatief 2022 toe. Paul Kollau

Voorzitter Atelier '78


Aanpassing jaarrooster

In het jaarrooster zoals dat is gecommuniceert en in alle lokalen is opgehangen staat dat we 3 weken gesloten zijn tijdens Kestmis en Nieuwjaar.  Maar daar is het nodige in veranderd door de huidige corona maatregelen.

 

Door deze maatregelen zijn er avonscursussen komen te vervallen of zijn deze verplaatst naar een ochtend of middag die beschikbaar is. Dit kan alleen voor die cursussen waarvan de docent overdag beschikbaar is, waardoor het niet voor alle cursussen geldt.

 

Voor de groepen voor wie het niet gelukt is de lessen te verplaatsen, vragen we de docent, contactpersoon en leden het aantal gegeven lessen zelf even bij te houden. Het blijft voor die groepen mogelijk de lessen naar de dag te verplaatsen. Voor informatie hierover kun je mailen met ivervoort@home.nl

 

Het CC Jan van Besouw is vanaf 3 januari weer open, vanaf die datum kunnen de groepen weer starten. Of de docenten weer kunnen starten met de avondlessen is op dit moment niet bekend gezien de laatste mededelingen van de overheid.

Dit wijkt af van het jaarrooster.

 

Het bestuur hoopt dat daar begrip voor is. Samen komen we er uit!

 

Daarvoor onze dank.

 

Paul Kollau

Namens het bestuur Atelier '78


‍Goirle Verbeeldt

 

Van het CC Jan van Besouw ontvingen we onderstaand mailtje. Lees dit eens aandachtig en aarzel niet om je op te geven. Je kunt daarvoor gebruik maken van het mailadres dat in de onderstaande mail staat.. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat en houden iedereen op de hoogte via deze nieuwsbrief.

 

Beste Paul, 

 

 

In de vorige lockdowns in Corona tijd hebben we vanuit het Jan van Besouw diverse filmpjes online geplaats om zo de cultuur, de creativiteit, de verwondering en de verrassing bij mensen thuis te brengen.

Vorige titels van deze reeksen waren:

Goirle leest voor, bijvoorbeeld deze: www.youtube.com/watch?v=Mz3ZPFIoB_c&t=2s

Goirle laat zich horen, bijvoorbeeld deze: www.youtube.com/watch?v=sVdvWngT2zc

Goirle danst door, bijvoorbeeld deze: www.youtube.com/watch?v=lfCoARB9jbE

 

Maar nu is het weer tijd voor iets nieuws; Goirle Verbeeld, jawel met in de hoofdrol beeldende kunst!

 

Zouden jullie leden het leuk vinden om hieraan mee te werken? De opzet ligt nog niet helemaal vast en kan ook per deelname verschillen. We willen filmpjes maken van 1 a 2 minuten waarin je iets kan vertellen over een werk waar je mee bezig bent, je favoriete kunstenaar, herinneringen die je hebt aan een beeld, museum hebt etc. De opnames zullen op korte termijn, door onze technici gemaakt worden, op een mooie plek naar keuze in het Jan van Besouw.

We zijn nu aan het inventariseren wie er mee zou willen werken om hier een succes van te maken en natuurlijk denken we dan als eerste aan onze huisgenoten, de creatieve cursisten van Atelier ’78, in schilderen, weven en beeldhouwen.

 

Je hoeft alleen maar met een leuk kort verhaaltje in je hoofd naar het Jan van Besouw te komen en we maken er een kort filmpje van; leuk toch?

 

Als je mee wilt doen dan mag je me een berichtje sturen op sannaweustink@janvanbesouw.nl en dan zal ik zorgen dat er contact wordt opgenomen om een afspraak te plannen.

 

Ik hoop dat we op deze manier weer bij kunnen dragen aan een beetje cultuur bij de mensen thuis te brengen.

Daarom wordt jullie medewerking enorm op prijs gesteld!

 

Als we elkaar niet meer spreken; hele mooie dagen en tot in het nieuwe jaar!

 

Vriendelijke groet,

 

Sanna Weustink – van Wouwe

Directeur

 


‍Voor actuele informatie raadpleeg de website

Je krijgt dseze nieuwsbrief omdat je lid bent van Atelier '78. Klik hier ‍om je af te melden