Weven en textiel; zonder docent
Maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Er zijn deskundige wevers en textielbewerkers aanwezig.

Beginners worden geholpen door ervaren wevers en textielbewerkers, bijvoorbeeld: bij het weef klaar maken van een 2 of 4 schacht getouw of 'n weefraam.

De deelnemers helpen elkaar bij het zich eigen maken van traditionele of moderne technieken en door de wisselwerking van ideeën en enthousiasme voor textiel stimuleert de groep zichzelf in creativiteit.

Gevorderden ontdekken vele mogelijkheden om de geweven stoffen te verwerken tot kleding, shawls, kussens, tassen, kleden, nuttige textiel of kunst aan de muur zoals gobelins en beeldweefsels. Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt, belangrijk zijn je eigen wensen en mogelijkheden.

Naast weven hebben veel leden ook belangstelling voor spinnen (er is een elektrisch spinnewiel), vilten, verven, breien.

Contributie voor deelname aan een groep zonder docent bedraagt € 167,50 per verenigingsjaar.

Inschrijven voor deze groep is niet meer mogelijk. Je kunt kiezen voor een kennismakingscursus of een andere cursus of groep kiezen. Het is ook mogelijk om je op een wachtlijst te plaatsen. Stuur daarvoor een mailtje naar . Vermeld wel de groep waaraan je wilt deelnemen, je naam en je telefoonnummer.