Korte cursussen 

Op donderdagochtend gaat Leonie van Lare 3 korte cursussen Aquarelleren geven van ieder 4 lessen.

De cursussen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gevolgd, maar ook als modules van een cursus met een opbouw van 12 weken.

De eerste cursus start op 20 september . Gedurende elke cursus komen algemene beeldende aspecten aan bod, zoals kleur, licht, perspectief, ruimte of compositie.

In de eerste vier lessen staat het Aquarelleren in het algemeen centraal, alsook beeldende aspecten en kennis over kleurenleer. 

Daarna volgt de cursus ‘Kaarten aquarelleren’ waarin onder meer de relatie tussen kleur en expressie wordt onderzocht en de relatie tussen taal/woorden en beeld.

In de 3e cursus ‘Aquarel en Mixed Media’ wordt het aquarelleren gecombineerd met andere teken- en schildermaterialen. Een bekende methode is tekenen met vetkrijt en vervolgens er overheen schilderen met aquarelverf.   

Na ieder korte cursus van  4 weken  kun je  doorgaan met de volgende korte cursus of instromen in de jaarcursus tekenen schilderen op woensdag ochtend van Leonie van Lare of een van de andere teken/schildercursussen uit ons cursusaanbod ( als er plaats is).

Deze korte cursussen komen in plaats van de cursus op donderdagochtend, die in de folder genoemd staat.