Aantal vrije plaatsen: vol
Kennismaken met textiel en weven; Anemieke Loonen
Maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur

In deze cursus van 4 weken maak je kennis met basistechnieken van het weven, je doet dat in een bestaande groep voor weven /textiel (zonder docent, maar met ervaren wevers en textielbewerkers).

Bij korte demonstraties en weef-oefeningen komen zowel het technisch als het beeldend weven en enkele versieringsvormen komen aan bod. Je kunt dit uitproberen met diverse soorten garens (de kast staat er vol van) en leert over het gebruik van kleuren. De basis wordt gelegd voor het maken van kunstzinnige en praktische voorwerpen.

Ook kun je zien wat meer ervaren wevers maken op 2 en 4 schacht getouwen, weeframen, kennismaken met spinnen en de wisselwerking van ideeën en enthousiasme voor textiel in deze groep ervaren.

Inschrijven voor deze kennismaking is niet meer mogelijk. Je kunt kiezen voor een kennismakingscursus van een andere cursus of groep. Het is ook mogelijk om je op een wachtlijst te plaatsen. Stuur daarvoor een mailtje naar . Vermeld wel de groep waaraan je wilt deelnemen, je naam en je telefoonnummer.