Oproep

Karien 2
Zij er er leden die tijdens de driedaagse tentoonstelling in september een (kleine) workshop of demonstratie willen geven.
Kijken naar kunst is heel mooi, kan je plezier geven, ontspanning of inspiratie. En voor sommigen mensen is dat ook genoeg. Fijn een paar uur genieten van wat handen en vrije geesten kunnen creëren.

Maar er zullen ook bezoekers zijn, die ondanks een drempel(tje) misschien, best eens zouden willen voelen hoe het nou is om met je handen aan die nattige klei te zitten, of wat nou het voor verschil maakt in soorten verf, als je daar mee werkt. Die wel eens willen proberen een draad te creëren van wol, of een klein weefstukje uit hun handen te zien ontstaan. Te zien en ervaren hoe keramiek ontstaat.
Hoe fijn is het, dat wij ze dat kunnen laten ervaren. En daarom zoeken wij jou, die dat mede mogelijk kan maken.
Laat je niet afschrikken qua belasting. Als veel mensen zich opgeven is de tijd en moeite te verdelen. En het geeft echt voldoening om mensen met een glimlach of een gevoel van trots naar huis te laten gaan. Dan is het voor hen meer geworden als een gezellige paar uurtjes.
We hopen op veel positieve reacties. Heb je zin en tijd; geef je op bij je contactpersoon van je groep.

Dank je wel,

Ireen van der Voort en Lucy Roodbol ( leden van de expositiecommissie)

Biënnale Atelier '78

beeld keramiek lidwien

Tijdens het weekend van 18 tot en met 20 september houden we onze Biënnale expositie. Wat fijn dat we je daar voor
uit mogen nodigen en wat heerlijk dat we na een tijd van introvert leven, we onszelf weer extrovert mogen laten zien. Op dit moment is het natuurlijk nog niet helemaal zeker of het door mag gaan, maar laten we hopen dat dat wel het geval zal zijn.

Biënnale betekent tweejaarlijks en deze keer heeft de expositie de titel meegekregen:
“Atelier ’78 opent zijn poorten met kunst in velerlei soorten”.

Onze liefde voor kunst en creativiteit mág en kán weer gezien worden.
En ja, dat is wat wij met elkaar aan je kunnen bieden; het laten kennismaken en het laten zien hoe prachtig het is te kunnen creëren met je handen, vanuit inspiratie, talent, intuïtie en leren. We willen je warm maken voor onze vereniging en voor kunst. Misschien vindt je de geëxposeerde werken mooi of zinnig, of niet, maar ze zijn toch vooral uniek door ons gemaakt en altijd waard om gezien te worden.

Je kunt in het Jan van Besouw rondkijken in een groot deel van het gebouw, misschien in gedachten verzonken, bewonderend of verstild. Heb je meer behoefte aan wat levendigheid, dan ben je ook aan het goede adres bij ons. Een deel van de cursisten wil je namelijk ter plekke laten zien hoe fijn het is om te schilderen, te beeldhouwen of te weven en te spinnen. Misschien wil je wel een poging wagen zelf de penseel ter hand te nemen, met klei te werken of een klein weefwerkje te maken. Dat kan allemaal.

memy shadow hanne

Ook na het expositieweekend blijven er delen van de expositie te zien in het Jan van Besouw, maar wil je meer weten, voelen en doen, dan raden we je aan in het genoemde weekend te komen.

De ontwikkelingen rondom het Corona gebeuren staan niet stil en wij zitten ook niet stil in de aanloop naar de expositie toe. Dus, volg de site om op de hoogte te blijven van al onze ontwikkelingen. Regelmatig zal er een update volgen.

We gaan er een geweldige expositie van maken. We kunnen dat met elkaar en hopen dat je ervan zult genieten. Tot in september! Voel je welkom.

Save the date!

Het is weer zover! De tweejaarlijkse tentoonstelling van Atelier’78.

Deze wordt dit jaar gehouden op 18, 19 en 20 september met als werktitel

Atelier ’78 opent zijn poorten met kunst in velerlei soorten’.

De tentoonstellingscommissie wil daarom aan ieder lid vragen 1 a 2 werkstukken te reserveren voor deze tentoonstelling. We vragen de docenten deze informatie te verzamelen zodat we spoedig weten op hoeveel kunstwerken we mogen rekenen. En als iemand een betere, leukere quote kan bedenken, horen we dat graag.

Dank en groet,
De tentoonstellingscommissie.