Beeldhouwen, tekenen en schilderen
Cursussen met docent
Teken, schilderen, beeldhouwen, keramiek en weven.
Vrije groepen
Kennismaken
Informatie en inschrijven
Inschrijven
Seizoen 2023 - 2024
Korte cursussen
Informatie en inschrijven

Atelier 78 exposeert: de schoonheid van verbeelding

Atelier’78 is een vereniging voor mensen die beeldend bezig willen zijn op het gebied van textiel, keramiek, tekenen, schilderen en beeldhouwen. Het zijn zonder uitzondering mensen die zich blijvend willen ontwikkelen en kunstzinnigheid gebruiken om daar vorm en inhoud aan te geven. Ieder vanuit eigen belangstelling en mogelijkheden.  Dat is onze missie. Atelier’78 draagt daarmee bij aan de maatschappelijke waarde van een leven lang ontwikkelen in alle leeftijdsfasen. 

Atelier’78 huist al jaren in het CC Jan van Besouw. Onze leden volgen cursussen van 4 weken of een heel jaar, ’s avonds of overdag. Ze werken zelfstandig of krijgen les van een docent. Iedereen is welkom, van ‘onbeholpen’ beginner tot ervaren rot. We leren van elkaar en je thuis voelen vinden we ook belangrijk. 

En nu zijn we weer zover dat we al dat moois kunnen laten zien in onze tweejaarlijkse expositie. Deze keer met de titel: de schoonheid van verbeelding. Met deze titel nodigen we de kijker uit niet alleen te kijken naar hoe iets gemaakt is, maar ook wat het met je doet wat je ziet. Dat zou een mooie beloning zijn voor onze leden. Met deze expositie willen we bezoekers warm maken voor onze vereniging en voor kunstzinnigheid in het algemeen. En natuurlijk hopen we ook dat we het enthousiasme en het plezier waarmee gewerkt is, over kunnen dragen op de bezoekers.

Op vrijdagavond 4 oktober 2024 om 19.30u vindt de opening van de expositie plaats in de Kapel met een bijzondere presentatie.

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2025 hebben we Open Huis van 12.00-17.00u en kan iedereen komen kijken. De werken hangen en staan door heel het CC Jan van Besouw: in het beeldhouwatelier in de kelder, de foyer en op de 2everdieping op de gang en in de schilder- en weefateliers.

Onze docenten komen vertellen en vragen beantwoorden, er zullen kleine demonstraties te zien zijn en vooral veel, heel veel mooi werk. Van beginner tot het meer ervaren lid van Atelier’78. 

foto5 foto13