Portret bij kaarslicht

Oude meesters zoals Velasquez en Rembrandt schilderden vaak met kaarslicht. Kaarslicht is veel warmer dan kunstlicht, maar wordt zelden meer gebruikt. Om die sfeer te voelen, hebben we met de maandagavondgroep met als docent Martijn de Boer, een avond met dit bijzondere licht gewerkt. In het pikkedonker, met een kaarsje naast je papier en een stuk of tien om het model te verlichten. Een spannende les.

 

Buiten schilderen 2018

Met de groep van Lucy Aerts is er buiten geschilderd. 

Een impressie met een paar foto's

Jaarlijkse buitenschilderdag van Atelier ’78 
met docent Wil Verhoeven.

We sluiten de basiscursus van de donderdagavond elk jaar af met een hele dag werken, liefst buiten. Omdat het in april vaak nog fris is opperde iemand om het te verzetten naar september. Dus dit jaar geen afsluitende activiteit maar eentje om het seizoen te openen.
Het was heerlijk weer op een heerlijke plek bij De Halve Maan bij Nieuwkerk.
Er is keihard gewerkt: geschetst in houtskool en in verf met beperkt palet. Onder tijdsdruk! Geen tijd voor bedenkingen, mitsen en maren: actie!! En dan na de zonovergoten lunch op het bospad, wat langer de tijd voor een schildering. Tenslotte om vier uur in de middag ‘vermoeid maar tevreden…’, ‘bepakt en bezakt…’ en, door dat ene wijntje niet helemaal helder, naar Goirle terug.